Tübitak'ın 2007 zeka oyunları yarışması başlıyor

22 Eylül 2007 Cumartesi

Oyun 2007’ye katılım için son gün 19 Ekim 2007 Cuma. Yarı finaller 18 Kasım 2007, final ise 16 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmada ilk beş dereceyi elde edenlere toplam 35 cumhuriyet altını tutarında ödül verilecek

Türkiye Zeka Vakfının Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK’ın işbirliğiyle düzenlediği Türkiye 12. Zeka Oyunları Yarışması “Oyun 2007” başlıyor.

Zekasına güvenen herkesin katılabildiği, yaş, cinsiyet ve eğitim gibi sınırlamaların olmadığı yarışma üç aşamadan oluşuyor. Sayısal ve sözel alanlarda sorulan 10 soru her yıl olduğu gibi Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor. 23 Eylül’den itibaren ulusal gazete ve dergilerde yayınlanacak olan yarışmaya TZV internet sitesi üzerinden ve TZV OYUN Dergisi aracılığıyla katılmak mümkün. Yarışma ilk ve orta dereceli tüm okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir genelgeyle duyuruluyor ve sorular İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla dağıtılıyor.



Sorulardan bir örnek: Soru işaretinin yerine hangi harf gelecek?U, N, E, İ, F, ?


Amaç; insanların düşünme alışkanlarını ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak...
Türkiye Zeka Vakfı tarafından bu yıl 12.si düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Oyun 2007”nin amacı; insanların düşünme alışkanları ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak... Yarışmada 35 Cumhuriyet altını ödül olarak verilecek.



Türkiye 12. Zeka Oyunları Yarışması’na katılmak için son tarih 19 Ekim 2007.
İlk elemeyi başarıyla geçen yarışmacıları önce yarı final sınavı daha sonra da final sınavı bekliyor. Her yıl binlerce kişinin ter döktüğü yarışmanın final sınavında 16 kişi yarışacak. Birbirinden zor matematik, mantık, sözel ve sayısal soruların sorulduğu yazılı sınavı, jüri üyeleri önünde yapılan sözlü sınav takip edecek. Yarışmacılara zeka oyunlarının yanısıra aktüel konular, bilim, sanat, genel kültür vb. alanlarda da sorular yöneltilecek.

Hiç yorum yok: