Uzayda İlk Oruç

17 Eylül 2007 Pazartesi

Uzayda İlk Oruç
Malezyalı din görevlileri önümüzdeki ay uzayda ilk oruç tutacak Müslümanların Malezyalı astronotlar olacağını ümit ediyor.
İki Malezyalı aday, bir doktor ve bir askeri diş hekimi, 10 Ekim'de başlayacak 11 günlük uzay görevinde yer almak üzere Rusya'da eğitim alıyorlar.
Daha önce Müslüman astronotlar uzaya çıkmıştı ama hiçbiri Ramazan'daki oruç vaktine denk gelememişti.
Malezya İslami Geliştirme Bölümünden Anan C.Mohd, astronotların uzayda oruç tutabileceğini ya da isteklerine bağlı olarak Rus Soyuz uzay mekiğinin dünyaya dönmesinden sonra oruçlarını tamamlayabileceklerini söyledi.Anan C.Mohd, "Oruç tutmayı tercih ederlerse bizim için muhteşem olur. Uzayda oruç tutarsa astronotlarımızdan biri, bu tecrübesini dört gözle bekleyeceğiz. Eminim ki heyecan verici ve nefes kesici bir deniyim olacaktır" diye konuştu.
Anan, uzayda iftar vakitlerinin uzay mekiğinin fırlatılacağı yer olan Rusya'nın Baykonur uzay üssündeki vakte göre ayarlanacağını bildirdi.

UZAYDAN MEKKE'YE YÖNELİP NAMAZ KILACAKLAR

Daha önce uzayda göreve giden Müslüman astronotların ibadet etmek için Mekke yönünü ayarlayıp, çekim kuvvetinin olmadığı bir yerde duruş şeklini nasıl ayarlaması gerektiğiyle alakalı görüşmeler yapılmıştı.


Ayrıca Anan, Milli Fetva Komitesinin uzayda astronotların dini vecibelerini yerine getirmeleri için bazı kolaylıklara cevaz verdiğini belirtti.

Niyetleri temiz olduktan sonra astronotların uzayda yerçekimi probleminden dolayı sıkıntıya girmemeleri gerektiğini söyleyen Anan, Malezya'nın astronot adaylarının ülke çapında yapılan büyük bir yarışma sonrasında seçildiğini belirtti..

Kaynak= haberalemi.net

1 yorum:

Adsız dedi ki...

inşallah yaparlar