Sigara içenler için kapsamlı yasaklar geliyor

22 Ekim 2007 Pazartesi

ARACIN İÇİNE 50 YTL
Resmi araç sürücüleri ile araçlarında tütün ürünleri tüketmeyen bir başkasının bulunması halinde özel araç sürücüleri, araç kullandıkları sürece tütün ürünleri kullanamayacaklar. Cezası 50 YTL.

ÜNİFORMALI İÇEMEYECEK
Polis, asker ve zabıta, üniformayla sigara içemeyecek. Yasağa aykırı hareket eden 100 YTceza alacak ÇOCUĞA SATANA HAPİS
Tütün ürünlerini 18 yaşın altındakilere satan ya da tüketimine sunanlar ile kamu binalarında sigara içimini engelleyici önlem almayan yetkili kamu görevlisine altı aydan bir yıla kadar hapis öngörülüyor.

KAHVEDE DE YASAK OLACAK
Okul, hastane, ibadethane binaları ve bahçeleri ile karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu taşıma araçlarında sigara içilmeyecek. İçilen özel bölümler oluşturulacak.

MARKETTE EN KUYTUDA
Tütün ürünleri market rafları gibi tüketicinin doğrudan ulaşabileceği ve çocukların bizzat alabilecekleri şekilde takdim ve teşhir edilemeyecek. Tütün ürünleri tüketilmesine özel alanlara çocuklar giremeyecek.

FİRMA SPONSOR OLAMAYACAK
Tütün ürünlerinin ve üretici firmaların isim, markaları kullanılarak reklamı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını özendiren kampanyalar düzenlenemeyecek.

İÇENLER İZOLE EDİLECEK
Lokanta ve kafeterya gibi yerler ile otel ve benzeri konaklama mekânlarının kapalı alanlarında tütün içenler için ayrı yerler düzenlenecek. Bu düzenlemeyi yapmayan veya yapamayan yerlerin tamamında tütün ve tütün ürünleri kullanılamayacak.

Hiç yorum yok: