Tezkere meclise gitti

16 Ekim 2007 Salı

Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Arzumuz bu tezkerenin kullanılmasına gerek kalmamasıdır" dedi.

Çiçek, "Bu tezkerenin hedefi sadece PKK terör örgütüdür. Bu terör örgütü yarın bu tezkereyi çarpıtmak isteyecektir. Ama bilinmesi gereken iş hükümet olarak aldığımız bu tezkerenin hedefi sadece bu terör örgütüdür. Onun kan dökmesini engellemektir" diye konuştu.

Çiçek'in konuşmasından satırbaşları şöyle;

*Tezkereyle Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik saldırılarını engellemek için anayasanın 92. maddesi uyarınca Meclis'ten 1 yıl süreyle izin istenmektedir

"*"Bizim arzumuz terör belasından hem Türkiye hem komşu ülkenin biran önce kurtulmasıdır. Tezkerenin hedefi doğrudan doğruya PKK'dır. Bunun dışında hiç bir kesim hedef değildir. Irak'ta yaşayan herkes bizim dostumuzdur.

"*PKK önemli devletlerin istihbarat örgütleri ile iç içe... Onların maşası ve onların piyonudur. PKK'nın kimlerin hesabına çalıştığının anlaşılması önemli...

*Şu kadar zamandır bir tane PKK'lı terörist Türkiye'ye iade edilmemiştir. Sığınmacı statüsü ile barındırılıyorlar.

ABD'nin onay verdiği Ermeni tasarısına da değinen Çiçek, "Bu Türkiye'ye karşı yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Bir ülkeye yönelik en büyük saygısızlık, o ülkenin soykırım yaptığını iddia etmektir. Devletin ilgili birimleri bu konuda alınması gereken tüm tedbir ve konacak tepkileri zaman içinde ortaya koyacaktır" dedi.

Hiç yorum yok: