Cinayeti photoshop çözdü

16 Aralık 2007 Pazar


Konya'da kalbinden bıçaklanan, cesedi çöplüğe atılan Nazlı Karakuş'u (38) öldüren Yüksel Yalvaç (32) ve arkadaşı Nuri Yaşar Mutlu (25), polislerin morgda çektikleri ve üzerinde değişiklikler yaparak "vesikalık" haline getirdikleri fotoğraf sayesinde yakalandı.


Karatay ilçesinde, önceki sabah çöp taşıyan kamyondaki bir işçi tarafından yol kenarında bulunan, kalbine saplanan tek bıçak darbesiyle öldürülen kadının üzerinden kimlik çıkmadı. Ceset otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Yüzüne renk verdiler

Cesedin bulunmasının üzerinden bir gün geçmesine rağmen "kayıp kadın" başvurusu olmayınca, kimliği saptamak için morgdaki cesedin yüzü yıkanıp saçları taranarak yüzünün fotoğrafı çekildi. Fotoğrafı bilgisayara aktaran görevliler, fotoğraf düzenlemede kullanılan "photoshop" programıyla yüzüne renk tonu verip gözlerini açtı ve "vesikalık fotoğraf" elde etti.
Fotoğraf çoğaltılarak 24 ekibe dağıtıldı. Özellikle eğlence merkezlerinde fotoğrafları göstererek cesedin kimliğini saptamaya çalışan ekipler, Selçuklu ilçesi otogar yakınlarındaki birahanelerde fotoğrafı tanıyan bir kişiye ulaştı. Öldürülen kadının "Seda" takma adıyla Maydonoz Birahanesi'nde çalışan Nazlı Karakuş olduğunu belirleyen polis ekipleri, kaldığı evi de tespit etti. Karakuş'un üzerinden çıkan anahtarlarla eve giren polis ekipleri, sık sık mavi bir otomobil ile eve gelen Nuri Yaşar Mutlu'ya (25) ulaşarak gözaltına aldı.

Sorguya alınan Mutlu, cinayeti Yüksel Yalvaç ile bereber işlediklerini, yanlarında Çiğdem Ortak'ın da bulunduğunu anlattı. Yalvaç ile Ortak da gözaltına alındı. Otogar çevresindeki birahanelerde çalışan ve öldürülen arkadaşı ile birlikte âleme giden Ortak'ın evli, 2 çocuk annesi ve 8 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Zanlıların ifadesinde, Karakuş'un âlem yapmak için gittikleri Aksaray'dan dönerken, anlaştıkları 500 YTL'yi istediği için çıkan tartışma sonucunda çöplükte öldürüldüğü öne sürüldü.

Hiç yorum yok: