Galatasaray'da Aslantepe bayramı

13 Aralık 2007 Perşembe

Galatasaray Kulübü'nde çalışmaları yıllardır süren Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin temel atma töreni, büyük bir katılımla yapıldı.


Toplam 52 bin seyirci kapasiteli stada sahip olacak kompleksin temel atımı için hazırlanan butonlara, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile diğer davetliler birlikte basarken, havai fişekler atıldı, sarı ve kırmızı balonlar gökyüzüne bırakıldı. Bu arada, törenin yapıldığı podyumun arkasında ise "İstanbul'a Avrupalı stadyum" yazısının bulunduğu görüldü.
SİLAHI ELLERİNDEN ALDIK

Temel atma töreninde konuyan Özhan Canaydın, yeni stadın büyük başarılara ev sahipliği yapacağını söyledi. Canaydın ayrıca, son 4 yıldır her yerde gerçekleşmesi geciken stat projesinin aleyhlerine kullanılmak üzere önlerine getirildiğini belirtip, ''Artık bu silahı ellerinden aldık'' şeklinde konuştu.

İKİ YILDA BİTECEK

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin son derece modern bir proje olduğunu söyledi. Bayraktar, ''Üretilen proje son derece modern bir projedir. En ileri teknoloji kullanılacaktır. 720 günlük süre içerisinde tamamlanarak sporun hizmetine sunulacak'' diye konuştu.

TALU'NUN SESİ TİTREDİ

Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi inşaatının yüklenici firması olan
Erentalu Mimarlık'ın yönetim kurulu başkanı Eren Talu, konuşmasında büyük heyecan yaşadı. Dört nesilden Galatasaraylı bir ailenin çocuğu olduğunu anlatan Talu'nun konuşması esnasında sesinin titremesi dikkat çekerken, ''Çok heyecanlıyım. İyi bir Galatasaraylı olarak bu projeyi üstlenmeyi çok istedim, elimden geleni yaptım. Bunu başaracağım. Bana güvendiğiniz için çok teşekkür ederim'' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: