İşte yılın futbolcusu adayları

1 Aralık 2007 Cumartesi

FIFA 'Yılın Oyuncusu' ödülüne aday gösterilen 30 isim arasından, finale kalan 3 futbolcu belli oldu. Pazar günü sahibini bulacak Altın Top ödülü almasına kesin gözüyle bakılan Brezilyalı Kaka, FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu ödülünü de alması durumunda, Ronaldo, Ronaldinho ve Rivaldo gibi oyuncularla beraber, bu 2 ödülü aynı yıl kazanma başarısı gösteren isimler arasında yer alacak.


Kaka, Messi ve Ronaldo, Milli takım teknik direktörleri ve kaptanlarından oluşan bir jüri tarafından 30 aday içerisinden finale kalan isimler olarak belirlendi.

Milan'ın geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında başrol oynayan Kaka, attığı 10 gol ile Devler Ligi'nin gol kralı olmuştu. Messi, oynadığı futbolla Arjantin'in Copa America'da final oynamasını sağlamış, Ronaldo ise geçen sezon Premier League şampiyonu olan Manchester United'ın en golcü ismi olamyı başarmıştı. Portekizli yıldız bu ödülü kazandığı takdirde, İngiltere kulübünde oynayıp bu ödüle layık görülen ilk futbolcu olacak.

İtalya Milli Takımı ve Real Madrid'in yıldız defans oyuncusu Fabio Cannavaro, geçen yıl bu ödüle layık görülmüştü. Fransa'nın eski yıldızı Zinedine Zidane ve Brezilyalı golcü Ronaldo bu ödülü 3 kez kazanırken, bir başka Sambacı Ronaldinho ise 2 kez ödülün sahibi oldu.

Bu büyük ödülün galası 17 Aralık'ta İsviçre'nin Zürich kentinde yapılacak.

Hiç yorum yok: