İstanbul uykusuz Ankara prostat

4 Aralık 2007 Salı

Merkezi Erzurum’da bulunan ve internet üzerinden bitkisel ilaç satışı yapılan ‘eczakutusu.com’ sitesinin kurucusu Barbaros Sabuncuoğlu, sitelerine gelen ilaç talepleri ve sağlık konularıyla ilgili sorular ile Google’da yapılan aramaların paralellik gösterdiğini söyledi. Google Trends verilerine göre yurt genelinde, prostat sorunuyla ilgili aramalarda ilk sırayı Ankara alıyor.

MERSİN'DE UYUŞTURUCU

İnternette arama motorları arasında en fazla kullanılan Google’da sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan aramalarda illere göre değişim dikkat çekiyor. Google’da sigara ve içki konusunda en fazla aramanın Eskişehir, uyuşturucu ve kanser kelimelerinin en fazla Mersin’den yapıldığını anlatan Sabuncuoğlu, ‘Şifalı bitkiler kelimesi Konya’dan, bitkisel ilaç kelimesi Diyarbakır’dan, migren Kayseri’den, sağlık kelimesi de en fazla Erzurum’dan aranmış’ diye konuştu.

SİPARİŞLER DE SORUNLARA GÖRE

İnternet sitesi aracılığıyla gelen siparişlerin Google Trends verilerinin birbirine paralellik gösterdiğini kaydeden Sabuncuoğlu, ‘İstanbul’dan uyku problemleriyle ilgili ilaçların siparişini alırken, İzmir’den şeker hastalığı, Ankara’dan ise prostatla ilgili talep geliyor” dedi. Yanıtlanması istenilen soruların da illere göre farklılık gösterdiğini kaydeden Sabuncuoğlu şöyle konuştu: “Büyük kentler dışındaki illerden genellikle cinsel sorunlarla ilgili soru ve ilaç talebiyle karşılaşıyoruz. Küçük kentlerden gelen ilaç taleplerinin başında cinsel sorunlarla ilgili ilaçlar yer alıyor.”

Hiç yorum yok: