Turkcell, bayram öncesi zam yaptı

19 Aralık 2007 Çarşamba

Turkcell, bugünden geçerli olmak üzere konuşma ücretlerine zam yaparken, diğer GSM operatörlerine yapılan görüşmelerin fiyatını düşürdü.


Firmadan yapılan yazılı açıklamada, kısa mesaj ve kısa mesaja bağlı servisler, bireysel ve kurumsal faturalı ses ve ön ödemeli kontör kart ücretlerinde fiyat ayarlaması gerçekleştirildiği belirtildi.

Ön ödemeli hatlarda, 100 kontörlük kart 16,0 YTL, 250'lik kart 36,5 YTL, 500'lük kart 68 YTL, 1000'lik kart ise 126 YTL oldu. Turkcell daha önce 100’lük kartı 14.5 YTL, 250’lik kartı 33.5 YTL, 500’lük kartı 62 YTL ve 1000’lik kartı da 115 YTL’den satıyordu.

Öte yandan diğer GSM operatörlerine yapılan çağrıların dakika ücreti ise 7 kontörden 4,99 kontöre indirildi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumsal abonelere sunulan indirimli seçenekler, uluslararası Grup 1 ülkeleri PSTN numaralarına yapılan çağrılar dışındaki uluslararası aramalar, yurt dışında iken yapılan ve alınan çağrı ücretleri, cepten internet ve bilgisayardan internet ücretleri ise değişmedi.

Faturalı hatta sahip aboneler, 'Bizbize Hepimiz' tarifesi ile dakikası en fazla 15 Ykr'ye konuşmaya devam ediyor. Ön ödemeli hatta sahip aboneler 'Bizbize Canımın 3'ü' tarifesi ile 25 kontör karşılığında 3 Turkcell numarası ile 60 dakika, 'Bizbize Hepimiz' tarifesi ile de 50 kontör karşılığında tüm Turkcell numaraları ile 60 dakika konuşma hakkı kazanıyor. Ayrıca 'Dakikabizden' ve 'Konbara' programları ile fatura tutarına ve yüklenen kontöre göre bedava dakika/kontör uygulaması devam ediyor.”


Diğer gsm operatörleri rekabet amacıyla sürekli fiyatlarını aşağı çekerken, Turkcell'in zaten diğer operatörlere göre yüksek olan konuşma fiyatlarına bir de zam yapması, ileri ki zamanda abone kaybına yol açacak mı, göreceğiz ...

(HÜRRİYET)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece şunu söylemem yeter kazıklayan bir oparötör kontörleri beleşten yiyen biröparötör

Adsız dedi ki...

40 kontörümü ne hakla alırsınız namuslu para kazanın